Kenttä

Kenttäyhtiö Vantaan Golfpuisto Oy on asetettu konkurssiin 29.10.2018. Tämä tarkoittaa sitä, että Vantaan Petikossa sijaitsevaa golfkenttää pyörittää seuraavaksi joku muu. Kentällä on yhdeksän reikää valmiina ja takaysin rakentaminen on kesken. Vielä ei ole tietoa kuka projektia jatkaa ja millä aikataululla kenttä taas aukeaa.

Golfseura Vantaan Golfpuisto ry jatkaa toimintaansa normaalisti. Saat edullisesti tasoituskortin ja Golfliiton tarjoamat palvelut normaaliin tapaan.

 

Vantaan Golfpuiston ensimmäiset yhdeksän reikää on valmiina!

Vantaan Golfpuisto on uusi golfkenttäprojekti jonka myötä rakennetaan upea 18 reikäinen golfkenttä Vantaan Petikon alueelle. Rakennustyöt on aloitettu toukokuussa 2015 ja ensimmäiset 9-reikää avataan keväällä 2017.
Koko kentän avaaminen on viivästynyt Vantaan kaupungin toimien vuoksi. Odotamme toimenpidelupaa, jotta voimme jatkaa kentän takaysin rakentamista.

Alueelle rakennetaan myös laadukkaat harjoitusalueet; range, lähipelialueet ja puttigriinit sekä harjoituskenttä.

Vantaan Golfpuiston ensimmäiset yhdeksän reikää

Vantaan Golfpuiston kentän suunnittele tunnettu ja arvostettu englantilainen golfkenttäarkkitehti Martin Ebert. Martin ja hänen yrityksensa MacKenzie & Ebert on suunnitellut useita kymmeniä golfkenttiä ympäri maailmaa. Lisäksi Martinin kädenjälkeä voi ihailla usealla The Open -kentällä englannissa (TurnberryRoyal St. GeorgesRoyal Lytham & St. AnnesRoyal TroonRoyal Liverpool). Lisäksi yritys on kiinnitetty uudistamaan Roal Porthrush kenttää Pohjois-Irlannissa, missä pelataan Openit vuonna 2019.

Lisää golfkentän suunnittelijasta: www.mackenzieandebert.co.uk

Väyläkuvaukset:

 1. Ensimmäisen reiän tiille saavuttaessa eteen aukeaa kaunis laaksomaisema. Iso griini näkyy laakson pohjalla mutkittelevan puron toisella puolella. Isoista tiipaikoista voi valita mieleisensä, vaihtoehtoja löytyy viisi. Jokaiselta tiiltä pelattaessa kenttä on erilainen.
  Avauslyönti on leppoisa startti kierrokselle ja lyödään ylhäältä alas. Kunhan pidät huolen siitä, että et ota liian pitkää mailaa käteen. Ota tähtäyspisteeksi kivisillan vasen laita. Avauksen jälkeen reipas nosto griinille ja putti tai kaksi ja hyvä tulos korttiin. Ei välttämättä niin helppoa. Isot ja muodokkaat griinit määräävät peliä, joten putterin kanssa saat olla kieli keskellä suuta.
 2. Toisen väylän avaukset lyödään myös näyttävästi korkeuksista kohti oikealle taittuvaa väylää. Ero etummaisen ja takimmaisen tiipaikan välillä suuri. Saat siis huimasti vaihtelua kierrokseesi kokeilemalla pelata kenttä eri mittaisena.
  Oikealla olevan tien väärällä puolella vaanii outti ja vasemmalla vesi. Tarkka lyöjä tähtää keskikohdan oikealle puolelle, sillä väylän alastuloalue viettää vasemmalle. Tämä väylä suosii fade-lyöntiä (jos pelaat oikealta). Griini on amphiteatterimaisen kaunis. Viimeistään tässä kohtaa saatat huomata, että aistilliset bunkkerit ovat syviä ja valkoisella hiekalla täytettyjä.
 3. Kolmonen on kentän ensimmäinen par-3 väylä. Ja pitkähkö sellainen. Jos et aikaisemmin ole ottanut tuulta huomioon, niin tee se nyt. Kentällä yleensä tuulee etelä-pohjoissuunnassa kummasta päästä tahansa.
  Griini on leveämpi kuin syvä, mutta silti yllättävän moni onnistuu lyömään ohi. Vasemmalle missattuna pallo rullaa helposti kauas griinistä. Lyhyt avaus jää notkelmaan, tai pahimmassa tapauksessa oikeassa etureunassa väijyvään bunkkeriin. Saattaapa slaissattu avaus vaatia uuden lyönnin metsään katoamisen jälkeenkin.
 4. Neljäs väylä on kokonaan vesiesteen reunustama. Upea väylä. Se on myös kentän helpoin ja birdie-unelma saattaa houkutella sinut antamaan kaikkesi driverin kanssa. Jos tarkkuus puuttuu, niin unelma lässähtää helposti. Mieti siis, pelaatko helppoa par’ia vai pistätkö kaiken peliin.
 5. Kentän signature-väylä, keskimittainen par-3. Iso vesieste on ylitettävänä, mutta jos et ole pahasti vesikammoinen, niin pitäisi olla pala kakkua. Jälleen; mitä taaempaa pelaat, sitä ylempää lyöt avauksen ja sitä näyttävämpänä kentän koet.
  Väylän 5 griini on kentän isoin (n. 750 m2). Väylän mitta voi muuttua yli 30 metriä lipun paikasta riippuen. Jos kenttä haluaa päästää sinut helpolla, niin lippu on vasemmassa laidassa. Jos taas on haastava päivä, niin lipun paikka on oikealla edessä. Syvän valkoisen bunkkerin takana. Are you feeling lucky?
 6. Kuutonen on pitkä. Piste. Takatiiltä toooodella pitkä. Mitä pidemmän avauksen lyöt, sitä enemmän tilaa sinulle on. Kunhan vältät väyläbunkkerin vasemmalla. Avaus kannattaa muutenkin tähdätä oikeaan laitaan, mistä griinille tulo on vaarattomampaa. Mutta vain, jos lyöntisi on varma, eikä pallo karkaa oikealle Natura-metsään.
 7. Vettä on ja jälleen tiipaikalla on merkitystä. Takaa hankalaa, edestä helppoa. Avaus veden yli (tai sen vierestä) ja kaikki on hyvin. MUTTA… jos avaat veteen, niin sinua kutsuu ”Walk of shame”. Vesiesteen välistä kulkee kannas, mitä pitkin veteen avanneen pelaajan tulee paikallislegendan mukaan tulee kulkea. Ja jopa tarjota peliryhmälle klubilla juomat. Uskokoon ken tahtoo.
  Griini on korotettu. Vasemmalle missatut lyönnit päätyvät yleensä syviin bunkkereihin, oikealta puolelta rinne saattaa pomputtaa pallon griinille. Toivo siis, että lippu on oikealla.
 8. Taas mittaa riittää, mutta onneksi riittää tilaakin. Pitkälyöntisten palloa havittelee vasemmalla vesieste, lyhyempiä avauksia oikealla vaanii bunkkeri. Pitkän väylän päässä odottaa iso griini, joten kiinnitä lähestymisen mailavalinnassa huomiota lipun paikkaan.
 9. Yhdeksäs väylä on näyttävä ylämäkeen nouseva väylä ja samalla etuysin ainut par-5. Korkealta puron yli lyötävä avaus ei oikeasti ole niin paha, kuin miltä se näyttää. Väylää reunustaa valkoisten bunkkereiden helminauha, mutta tarkalla pelillä sinulle ei pitäisi olla huolen häivää. Griinille saavuttuasi huomaat, että se jatkuu ja jatkuu. Yhdeksännen väylän griini on yhteydessä Himalayas putting courseen, muodostaen sen kanssa Suomen isoimman puttausalueen (kokonaispinta-ala 2600 m2). Jos siis lyöt pallosi reilusti yli lipun, niin paluuputti voi olla peräti 80 metriä.